tiistai 25. helmikuuta 2014

Kierros tulevassa naapurustossa


(Kuva: www.southpark.verynifty.net)

Päätimme sunnuntaina pakata koko pesueen autoon ja ajaa Valkealaan kolkuttelemaan tulevien naapureidemme ovia; mukana nippu talopiirustuksia kopioineen. Mielestämme tämä oli mukavin tapa kertoa heille meidän tulevasta rakennusprojektista ja samalla oiva mahdollisuus tutustua. Tähän asti kun meitä ja alkavaa projektia on edustanut (=varoittanut naapureita) ;) ainoastaan kyltti tontin laidalla.

Rakennuslupahakemukseen tulee monien muiden lippusten ja lappusten lisäksi liittää myös naapurien allekirjoittamat ns. naapurin kuuleminen -lomakkeet (onko heillä huomautettavaa projektistamme vai sopiiko se heille sellaisenaan --> toivottavasti jälkimmäinen vaihtoehto löytyy kaikista palautetuista lomakkeista ...). Naapurit, jotka olivat kotona esittelimme heille itsemme sekä hankkeemme ja heille, jotka eivät olleet kotona jätimme dokumentit saatteen ja palautuskuoren kera postilaatikkoon. 

Etukäteen pyysimme Kouvolan kaupungilta tiedot tonttiamme ympäröivistä naapureista, joita kertyikin 5 kpl. Syy, että meillä on noinkin monta naapuria kuultavana johtuu siitä, että olemme kyseisen korttelin viimeiset rakentajat ja kun kyseessä on kulmatontti niin ns. päätien toisella puolella asuvat luokitellaan myös naapureiksemme.

Nyt jännityksellä odotellaan vielä muutaman kirjekuoren palautumista ... 
Ensi maanantaina laitetaan pääsuunnittelijamme avustuksella rakennuslupahakemus tarvittavine liitteineen kuntoon ja toimitetaan rakennusvalvontaan.

Rakennuslupaa odotellessa meillä lähtee hakuun niin metsuri kuin maaurakoitsija.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti