sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sopimuksia ja hakemuksia

Pahoittelumme hetken hiljaiselosta, hengissä kuitenkin ollaan ! :) 
Aika kuluu niin nopeasti, hyvä että pysyy itse vauhdissa mukana. Tässä reilun viikon hiljaiselon aikana on kuitenkin touhuttu napakasti taloprojektimme kimpussa ja siinä sivussa istuttu vielä lääkärin vastaanotolla milloin pikkusällien ja milloin oman sairastelun takia. Ja kun se lääkärillä ravaaminen on NIIN mukavaa puuhaa, päätin itse tehdä  tässä kohtaa ryhtiliikkeen ja käydä oikein kahdesti. Siinä kun parin päivän välein joku meidän pesueesta istui vastaanototolla niin tuli jo mieleen, että koskahan terveyspalveluihin tulee kanta-asiakaskortit tms., periaatteella: " joka kymmenes käynti ilmainen" ... 
No, jokainen perheellinen tietää, että tämmöstähän se on se lapsiperheen arki aika ajoin. Ja nyt kun nuo sairastelutkin on tilitetty teille blogimme lukijoille, niin mennäämpä asiaan taas. :) Eli eli ...


Vuokrasopimus

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, vuokrasopimus tontista on nyt sitten mustaa valkoisella ja mikä tärkeintä; allekirjoitettuna ! :) Yksi merkittävä etappi taas saavutettu taloprojektissamme. Ennen vuokrasopimuksen tekoa meidän piti antaa rakennusvalvontaan rakennustarkastajalle hyväksyttäväksi tontille suunniteltujen rakennusten luonnospiirustukset sekä asemapiirros. 




Nyt kun vuokrasopimus on tehty, on meillä lupa "iskeä kyntemme" tonttiin. Tätä hetkeä on odotettu ! :) 
Ensi viikolla olisi tarkoitus aloitella ensimmäiset näkyvät toimenpiteet tiluksillamme. Eli merkitään kaadettavat puut metsuria varten. Samalla merkitään talon sekä autotallirakennuksen paikat.


Rakennuslupa - toimitettu !

Olipahan melkoinen pumpsi papereita ! Jätimme rakennuslupahakemuksemme käsiteltäväksi rakennusvalvontaan 4.3. Kouvolan kaupungin sivuilta löytyi onneksi hyvä listaus (="kättä pidempää") rakennuslupaan tarvittavista dokumenteista. Ja kiitos pääsuunnittelijallemme; hänen avustuksellaan rakennuslupahakemus liitteineen lyötiin kasaan ilman tuskailuja. Energiatodistus tulevalle kodillemme tuli sekin kuin Manulle illallinen sopivasti muutama päivä ennen kun meidän oli tarkoitus jättää lupahakemus rakennusvalvontaan. Hyvä ajoitus jatkui myös puuttuneiden naapurien kuulemis -lipukkeiden kanssa. Nekin tipahtelivat hyvien uutisten kera postiluukusta muutamassa päivässä. Kouvolan kaupungin virkailijoillekin voimme hyvin mielin antaa ruusuja nopeasta toiminnasta. Pyydetyt dokut tuli sähköpostiin todella ripeästi.

Nyt vain sitten odotellaan kirjekuoren kolahdusta postiluukusta. :) Piinaavia viikkoja ... 



2 kommenttia:

  1. Hei,

    Mukava kuulla, että teillä hyvin projekti etenee! Yllättävän pitkä aika oli rakennuslupaa odottaa, vaikka meillä poikkeuslupa oli jo haettuna, eli periaatteessa jo "lupa", mutta silti... olihan se kiva oikea rakennuslupa saada postilaatikkoon (kera laskun :) ).

    Meillä olisi tänään aloituskokous, huomenna käynti omegalla, eli tästä se lähtee!!! Muutaman viikon päästä pitäisi maatyöt olla käynnissä ja siis nopeampaa kuin uskookaan, talon runko jo pystyssä :). Vielä kun ei oikein siltä tunnu, että tuohon pellolle mitään taloa nousisi. Jospa tästä sairastelukierteestä pian pääsisi... eli sama juttu täällä, jokainen vuorotellen sairaana ja näyttää herkästi taudit uusivan. On niin ihanan märkää joka paikassa ja mikäs sen kivempaa lapsista kuin lotrata kuralätäköissä!

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Moikka !

    Teillä projekti on jo kovasti myötätuulessa. Jänskättää jo melkein teidän puolesta. :)
    Olen tässä fundeerannut välillä, että miltä se tuntuu kun kaivurit ja muut pelit tulevat tontille ja alkavat kaivaimaan pohjia. Saati sitten kun "talon osia" (ompa ammattimaisesti sanottu ...) alkaa ilmestyä tontille ja talo nousta pystyyn. Varmaan melkoinen tunne, ties vaikka liikutuksen kyynelkin tulisi. ;) On se vaan niin iso juttu !

    Usko pois, kyllä se talo teille siihen nousee, koska niin uskon meidänkin kohdalla. Täytyy toki myöntää, että oli itselläkin hieman epäuskoinen olo kun tontilla merkittiin viime viikolla talon ja tallirakennuksen paikkaa ja siinä varvikossa koivunvesan vieressä seisoskelin ... mittojen mukaan tulevan saunan kohdalla. :D

    Aurinkoisia kevätpäiviä !

    VastaaPoista