torstai 20. helmikuuta 2014

Autotalli- ja varastorakennus

Saimme autotalli- ja varastorakennuksen suunnitelmatkin lyötyä lukkoon maanantaina. Ja täytyy sanoa, että olipa Sievitalolla melkoiset nopean toiminan joukot kun jo seuraavana päivänä pompsahti sähköpostiin kopiot lupakuvista ! :) 

Ja ne aidot ja viralliset lupakuvat kolahti postiluukusta keskiviikkona ! :))
  • asemapiirros
  • pääpiirustus (talo)
  • julkisivupiirustus (talo)
  • pääpiirustus sis. julkisivupiirustuksen (autotalli- / varastorakennus)

Lisäksi saimme kaikkien taloprojektimme kimpussa häärivien henkilöinen yhteystiedot (eli Sievitalon vastaavat suunnittelijat); kuka vastaa mistäkin osa-alueesta sekä selkeät ohjeet rakennuspaikan valmisteluista ennen talopaketin saapumista. 

Seuraavat toimenpiteet ovat siis meidän vastuulla:
  • Rakennuspaikalle perustusten viereen on oltava rekka-autolle ajokelpoinen tie.
  • Rakennuspaikan välittömään läheisyyteen on järjestettävä n. 200 m2 tila talopaketin purkamiselle.
  • Perustusten valun jälkeen meidän pitää hoitaa kivijalan sisäpuoliset täytöt annettujen ohjeiden mukaan sekä salaoja- ja sadevesijärjestelmät. 
  • Tulevan kivijalan ympärillä tulee olla n. 3 m levyinen tasainen alusta rakennusaikaisia telineitä varten.

Radonputkistot hankimme ja asennamme itse sisätäytön yhteydessä ja Sievitalo hankkii ja asentaa radonhuovan ja läpiviennit eristyksineen. Säästöä tästä syntyy meille 600 €.




Alakerran autotalliin haluttiin myös reilusti säilytystilaa ja tilojen suunnittelussa otimme huomioon myös millaisia tilatarpeita tulevaisuus tuo tullessaan. Perheemme kaksi pientä isäntää kasvavat kohisten  ja heille tulee kaikenlaista rekvisiittaa ja menopeliä (kauhulla mopoikää odotellessa ... ). Herra Hoon haave moottoripyörästä ei sekään jää nyt tilanpuutteesta kiinni (taloudellisesti ehkä enemmin, ainakin toistaiseksi). :) Autotallin ovien viereen haluttiin pikkuovi helpottamaan myös poikien kulkua talliin. Näppärä käydä nappaamassa (ilman autojen siirtelyjä ja isojen ovien avaamista) esimerkiksi polkupyörä alle ja pyöräillä kavereiden luo.
Tarkoituksena on myös tehdä talliin varaus vesipisteelle, mahdollista myöhempää käyttötarvetta varten. Autotallin nosto-ovet tulevat olemaan pelkistetymmät kuin tuossa julkisivukuvassa nyt komeilee.

Yläkertaan tulee lämmintä varastotilaa (kulku sisäkautta) sekä toinen kylmä varasto (kulku ulkokautta) polttopuille yms. puutarhavärkeille ja -kalusteille. Loput n. 28 m2 olisi tulevaisuudessa tarkoitus tehdä harraste- ja oleskelutilaksi. 




6 kommenttia:

  1. Hienon näköinen autotalli/varasto teille tulossa! Itse olen ruutupaperille luonnostellut kahden auton katosta + varastoa, kun tarkoitus olisi itse pitkästä tavarasta sitten jossain vaiheessa tehdä...
    Meille on tulossa Pihlaja 148, mitään isompia muutoksia ei malliin tehty, koska se oli juuri kuin meille tehty pohjaratkaisu! :) Muutama isompi ikkuna, kokolasiset terassin + kodinhoitohuoneen ovet ja allasvaraus kylppäriin. Sievitalojen kanssa on kyllä ollut todella helppo asioida, sähköpostilla kun kysymyksen laittaa, niin lähes saman tien tulee vastaus. Jännä nähdä, miten asiat sitten sujuvat, kun itse rakentaminen käynnistyy, eihän tuohon enää hirveän montaa viikkoa ole...
    Kiva seurata blogianne ja nähdä miten teidän projekti etenee!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ! :)
    Kaikki kunnia kuuluu pääsuunnittelijallemme, joka tämän on meille visioinut.
    Kerroimme suunnittelijallemme vain mitä ominaisuuksia talliin / varastorakennukseen haluamme ja hän luonnosteli rakennuksen. Meille itsellemme ei olisi mieleen pälkähtänyt laittaa tuota isoa ikkunaa tuohon harraste- / oleskelutilan päätyyn, mikä oli meistä loistava veto; vähän erilaisuutta, luonnonvalon hyödyntämistä jne. :)

    Hyvältä kuulostaa tuo teidänkin Pihlaja 148, lasitettuine terasseineen. Antaa kivan säväyksen. Meillä oli entisessä omakotitalossa lasitettu terassi, jonne pääsi mukavasti vilvoittelemaan saunan jälkeen syksymmälläkin. Ja kesällä hyttysiä pakoon. Tykättiin. ;) Nyt haimme erilaisuutta vanhaan verrattuna ja lasitukset jätettiin pois (ainakin toistaiseksi) ;).

    Ja kun löytää jo valmiiksi omannäköisen pohjaratkaisun niin selviää paljon vähemmällä "jumppaamisella" ja pääsee suoraan ns. hienosäätöjen ja pikkumuutosten kimppuun. Tavallaan kokonaisuus on jo olemassa niin pikkumuutoksia on helppo suunnitella.

    Ja totta puhut, Sievitalon kanssa tähän astinen kanssakäyminen on kyllä ollut vaivatonta ja ripeää meilläkin.
    Tyytyväisiä ollaan !

    Tsemppiä teillekin Pihlaja -projektiin !
    Ja jos maltatte / ehditte niin mukava olisi kuulla teidänkin rakennuskuulumisia jatkossa.

    Me lähdetään kohta tekemään tuttavuutta tulevien naapurien kanssa, naapurin kuulemis -laput kainalossa. :)

    t. Rva Hoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho ... näköjään lukuhäiriö vaivaa kun minä luin lasitetut terassit vaikka kirjoitit kokolasiset terassin ovet ... :D

      Poista
  3. Tämähän kuulostaa toimivalta suunnitelmalta. Meille myös rakentui viime kesänä teräshalli ulos, joka toimii meidän varastorakennuksena. Meiltä löytyy tavaraa niin paljon, myös sellaista mitä ei asuintalon sisällä viitsi säilyttää ettei paikat likaannu. Nyt onneksi on hyllyt järjestyksessä ja tarpeeksi tilaakin.

    VastaaPoista
  4. Siistiltä näyttää. Menikö lopulta kaikki hyvin? Meillä on harkittu myös varaston rakentamista, mutta yrityskäyttöön. Etsinnässä olisikin jonkinlaiset teräsrakenteet siihen hommaan. https://www.teollisuuspalvelutenkanen.fi/palvelut/mekaaninen-ja-prosessisuunnittelu

    VastaaPoista
  5. Onpa tosiaan ollut reipasta toimintaa, kun lupakuvat toimitettiin noin nopeasti. Tosi kivalta näyttää tällainen autotalli- ja varastorakennus, joka on kahdessa kerroksessa rinteessä. Meillä olisi myös autotallin uudisrakentaminen piakkoin suunnitteilla.

    VastaaPoista