sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Tässä tulee meidän kotipihlaja !

Valmista alkaisi olla (piirustuksien osalta siis ...); meidän Kotipihlaja pienillä muutoksilla höystettynä ! :))
Tämä Sievitalon malli Pihlaja 156 oli  jo niin lähellä meidän omaa visiota, että suotta sitä pyörää uudelleen keksimään. ;)
Pikkuhiljaa kaikki tarvittavat luonnokset alkaa olla kasassa. Autotalli- ja varastorakennuksen piirustuksia vielä vähän himmaillaan niin sitten on taas yksi etappi saavutettu.

Tässä vähän listausta tekemistämme muutoksista:

Ikkunat

Ikkunoihin tehtiin pieniä fiksailuja.
Mh 1, 3 ja 4:ssa yhtenäistettiin nuo isot ikkunat samanlaisiksi, eli niistä poistettiin tuuletusikkunat syystä että näissä kaikissa huoneissa on myös nuo erilliset kapeat ikkunat, ja näihin sitten lisättiin tuo tuuletusikkunaominaisuus. Mh1:ssä tätä kapeaa ikkunaa ei ollut, mutta rouvapa sen sinne halusi  ja saikin. :) Mh2 (=työhuone) jätettiin alkuperäisen mallin mukaiseksi. Ruokailutilan ikkunaa madallettiin hieman ja siitä poistettiin tuuletusikkuna. 
WC:een puolestaan lisättiin tuuletusikkuna. Olohuoneen ikkunoita suurennettiin. Lisäksi pääoven viereen halusimme ns. valo-aukon. Ikkuna on kiinteä, ei avattavissa.

Voisi luulla, että meidän talo on oikea ikkunanpesijän painajainen kaikkine ristikoineen ... 
Oman kodin puunauslistalla ikkunanpesu ei ihan yllä kärkisijoihin, jonka takia valitsimme ikkunaristikoiksi kehäristikot. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ristikot voidaan helposti irroittaa ulkopuolelta esim. ikkunanpesun ajaksi. :)

Ovet

Ulko-oveksi valitsimme Sievitalon pääovien vakiomallistosta Pihla oven UO192.
Sillä erolla kuvan oveen, että nuo ikkunat (satiinilasilla) tulevat vasemmalle puolelle.
Lisäksi vaihdoimme kodinhoitohuoneen oven aukeamaan toiseen suuntaan, samoin kuin olohuoneen oven. Olohuoneesta ulos johtavan oven kohtaloa mietittiin jonkin verran ja lopulta päädyttiin siirtämään se meidän makuuhuoneen puoleiseen päätyyn. Samalla pyydettiin muuttamaan oven ikkunaosa alkamaan samasta tasosta olohuoneen ikkunoiden kanssa.

Sisäovista eniten muutosta koki meidän makuuhuoneeseen johtava ovi. Tilalle tuli pariovet, satiinilasilla nekin.

Pihla UO 192
(Kuva: www.pihla.fi)


Ja mihinkäs muuhun muutoksen tuulet vielä puhalsivatkaan ...

Kodinhoitohuoneen oven eteen halusimme kurasyöpön ja vesipisteen siihen viereen. Vesipiste ja siivouskaappi vaihtoivat paikkaa alkuperäisestä piirustuksesta ja valmista tuli. Pesuhuoneeseen lisäsimme vielä toisen suihkun. Keittiöön tulee laatat, ruokailutila tulee laminaatilla ja yhdistyy siten olohuoneeseen mukavasti. 

Eteisen laatoitus tuotti meille hieman päänvaivaa. Ensimmäisessä luonnoksessa eteisen laatoitus oli vedetty vinoon (ks. alla). Syy tähän vinouteen on se kun halusimme siirtää eteisen kaappeja vähän eteenpäin, että valoaukon eteen jäisi tyhjää tilaa esim. penkkiä varten. Seinää jatkettiin vajaa metrin matka. Toinen vaihtoehto oli, että laatoitettaisiin eteisen lisäksi koko tila wc:lle saakka, mutta aikamme funtsittuamme päädyimme kuitenkin tähän vinoon ratkaisuun. Eli se ei ole mikään mittausvirhe tms. ;)

Saimme myös Sievitalon suunnittelijoilta hyviä ideoita / vinkkejä toteukseen. Niitä on sitten käytetty hyväksi tässä meidänkin pohjapiirustuksessa. Ja todella nopeasti saimme aina uudet luonnokset kun pyysimme muuttamaan jotain kohtaa nähdäksemme toimiiko  ratkaisu vai sitten ei. 

 Niin ja unelma kaksipuoleisesta takastakin tulee toteutumaan ! Ihanaa ! :) 


Tämmöiseltä sen pitäisi sitten näyttää loppuvuodesta. :) 
Voi miten sitä laskee jo tässä vaiheessa viikkoja muuttoon. Tai siis, ei sitä muuttokuorman kanssa ähertämistä nyt niin palavasti kaipaa vaan hetkeä sen jälkeen kun saa esimerkiksi ensimmäisen kerran laittaa saunan päälle, lysähtää illalla sohvalle katsomaan telkkaa ja herätä ensimmäistä kertaa uudesta kodista, tehdä aamupalaa ja juoda ensimmäiset aamukahvit ! ;)


Pihlaja 156, muutosten kera.


Julkisivu edestä ja takaa.


Ja päädyt.

Tilaa on rutkasti mellastaa, ei lopu ihan heti kesken. :D
Pojat pääsevät rakentamaan majan jos toisenkin. Toki nurmikkoakin laitetaan, mutta hillitysti. 





2 kommenttia:

  1. Moikka!

    Todella mukavaa lukea teidän blogia :) Ollaan itsekin katseltu ja harkittu muuttovalmista Pihlaja 156:a joten seuraan varmasti tiiviisti talonne edistymistä. Saanko sen verran udella budjetista että paljonko suunnilleen (edes sen verran jos rohkenet paljastaa että puhutaanko kympeistä, satasista vai tuhansista? :)) tuli maksamaan tuo toinen suihku, kurasyöppö sekä laatat keittiössä ja eteisessä? Niitä nimittäin itsekin haaveilisin sitten joskus tulevaan kotiin

    Kiitos ja tsemppiä urakkaan!

    T. Jonsu
    Pohjois-Savosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi !

      Ompa kiva saada positiivista palautetta blogistamme, se lämmittää mieltä ja mahtavaa saada kannustusta, projekti on iso vaikka valmistalosta onkin kyse. Kiitos ! :)
      Meille Pihlaja 156:ssa oli kaikki mitä haimme; tehokkaat neliöt, toimivalta vaikuttava pohjaratkaisu eikä mitään turhia "kikkailuja" (selkeä), höystettynä ripauksella luksusta. Ja riittävän iso sekä toimiva kodinhoitohuone. Tässä muutama meidän valintaan vaikuttanut seikka.

      Toinen suihku, kurasyöppö ja laatat eteisessä ja keittiössä kustansivat ektraa hippasen alle 1 900 €.

      Ja toivottavasti teidänkin taloprojektinne saa tuulta purjeisiin kun sen aika tulee !
      Ehdottomasti pyytäkää tarjous ja keskustelkaa Sievitalon edustajan kanssa, sehän ei kuitenkaan maksa vielä kuin aikaa. :) Ja jatkossakin jos mieleen tulee jotain niin kysyttävää niin vastaillaan mielellään.

      Mukavaa kevään odotusta !

      t. Rva Hoo. ;)



      Poista