sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Rakennuslupa takataskussa !

Nyt on helppo hymyillä, sillä olemme olleet nyt muutaman viikon rakennusluvan onnellisia omistajia ! :)) 
Oli aurinkoinen perjantai aamu ja olin pikku-ukkojen kanssa tuulettumassa ulkona kun postin auto kaartoi pihaan. Hyvät huomenet toivoteltuani kyselin olisiko Rouva ja Herra Hoolle mitään postia ... Postin täti tutkaili postipinoa ja nosti ilmaan paksun kirjekuoren. No, eipä siinä kohtaa tarvinut mikään Einstein olla tietääkseen mitä kirjekuori sisälsi. Sisäinen pikkutyttö pääsi (ehkä hieman tahattomastikin) irti iloitessani kuoresta, postin tädin hymyillessä varauksellisesti vieressämme. Tämän huomatessani selvensin tietysti hänellekin reaktioni syytä. 




Rakennuslupamme astui perjantaina kahden viikon "karenssin" jälkeen virallisesti lainvoimaiseksi ja saamme nyt aloittaa puiden kaadon ja maatyöt. Metsurin kanssa onkin alustavasti sovittu, että moottorisahan saapi käynnistää tontillamme ensi viikon aikana. Maatöiden aloittamisajankohdaksi on kaavailtu VK:a 17 / 18.

Tässä taannoin Herra Hoo otti asiakseen hoitaa taloprojektiimme liittyviä asioita viettäen reippaan kolme tuntisen puhelin korvalla. Tärkeimpinä asioina mainittakoon sähkö - ja vesiliittymissopimukset kytkentöineen sekä tontin / työmaan vakuuttaminen. 

Rakennusluvan saatuamme postiluukusta on alkanut tipahdella tasaiseen tahtiin erinäisiä laskuja sekä sopimuksia allekirjoitettavaksi. Laitoimme sovitusti rakennusluvasta kopion myös Sievitalolle ja eikä aikaakaan kun sähköpostiin alkoi pompsahdella sähkökuvaa, kalustesuunnitelmaa kera selkeiden ohjeiden. Tämmöiselle ensikertalaisella selkeät ohjeet ovat kultaakin arvokkaampia. Eipä tarvitse pelätä, että jotain unohtuisi hoitaa. Helppoa ja vaivatonta ! Täytyy sanoa, että meistä noviiseista pidetään kyllä hyvää huolta. :) Takkatoimistuskin on jo lyöty lukkoon VK:lle 32, muuraus VK:lle 33. 

Seuraavat pari viikkoa tulee olemaan aktiivista sähkö- ja kalustekuvien pyörittelyä. On mietittävä mm. pistorasioiden määrää (... ja että ovat oikeissa paikoissa !) sekä valaistusta. Omega-keittiöiden edustajan kanssa käydään tiivistä sähköpostikirjeenvaihtoa tulevista kalusteista. Onneksi tässä vaiheessa ei vielä tarvitse tietää ovien malleja saati värejä ... Minulta pääsi helpotuksen huokaus kun kuulin edustajan tulevan työmaalle mallikappaleet mukanaan. Toki katselemme potentiaalisia vaihtoehtoja valmiiksi, mutta valinta on ajankohtaista vasta edustajan mittauskäynnin yhteydessä myöhemmin kesällä. :) Tässä vaiheessa riittää, että tiedämme kalusteiden runkojen värin, tuleeko keittiöön korkeat yläkaapit sekä sijoitetaanko tiskikone tason alle vai nostetaanko ylemmäs. Ensimmäiset pyytämämme muutokset kalustekuviin tuli nekin muutamassa päivässä !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti