tiistai 29. huhtikuuta 2014

Puuhastelua kaivuutöiden parissa

Tiistaina 22. huhtikuuta klo 7.00 tontillamme patsasteli Herra Hoo, vastaava työnjohtajamme sekä maaurakoitsija pystypalaverin merkeissä. Palaverissa käytiin läpi mm. rakennusten sijainnit, korot sekä kaivuusyvyydet. Ja sitten ei kun kauha heilumaan ! Ei siinä urakoitsijalla kauaa nokka tuhissut, nimittäin yhden työpäivän aikana oli talon ja autotallirakennuksen paikat kaivettu esiin ja merkitty suuntaa antavasti.

Maaurakoitsijan jäädessä "kuopsuttelemaan" tontille; Herra Hoo ja vastaava mestarimme kiirehtivät kaupungin rakennusvalvontaan aloituskokoukseen. 

Työvälineitä ...


Tästä se alkaa ... ensimmäiset kauhalliset.


Alkaa kekoa syntymään. Autotallin paikan kaivuu menossa.


Autotallin kohta "siivottu".

Autotallin kohdallahan oli näkyvissä kalliota jo ennen kaivuutöiden aloittamista, joten louhinta ei tullut meille yllätyksenä. Alku näytti lupaavalta, sillä ensin kaivurin kauhaa tervehti rapakivi. Melkein pääsi helpotuksen huokaus, että eihän tämä nyt niin paha ollutkaan ... mutta ilo oli lyhytaikaista. Kalliohan se sieltä alkoi pilkistellä ja sitä löytyikin ihan kiitettävästi, arviolta n. 300 m3. Siinä riittää posauteltavaa ...


Liittymiä.


Valmista tuli ! Nyt talon pohjan kimppuun.

Kuvan oikeassa yläkulmassa näkyy kaivantoa vesi- ja viemäriliittymiä varten. Onneksemme kyseinen kohta oli pelkkää moreenia eikä louhintaa tässä kohtaa tarvittu.


!?!


Talon paikkaa.

Nyt sitten odotellaan kaupungin mittamiehiä merkkaamaan talon ja autotallirakennuksen tarkat paikat sekä korot. 




Kyltitkin nököttävät tontin reunalla sievästi vierekkäin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti