maanantai 27. lokakuuta 2014

Kotipihlajan laatat ja kalusteet

Kahden pienen pojan vanhempina arki on valmiiksi jo melkoisen hektistä, yöaikaa lukuunottamatta ... pääasiassa. :) Nyt arkeamme maustaa uusi, joskin jo tuttu juttu, eli valmistautuminen tulevaan muuttoon pakkaamalla ja pakkaamalla ... ja pakkaamalla. Huonekalukaupat kierretty ja tarvittavat pakolliset mööbelihankinnat laitettu tilaukseen. Ja nyt ryhtiliike vielä täällä blogin parissa laatta- ja kalustekuvien julkaisun merkeissä niin paljon on jälleen saavutettu. :)

Ahkerointia talomme parissa tällä viikolla jatkaa sähkö- ja lvi -porukka. Laminaatit tulivat nekin jo viime perjantaina sekä erä listoja. Tänään tuli pääovi ja huomenna pitäisi tulla taloomme valitut sisäovet. Mutta mennäämpä nyt niihin jo valmiisiin pintoihin ja jatketaan noista edellä mainituista kun ovat paikallaan. :)

Laatat

Laatat ja saumavärit ovat kaikki Sievitalon omasta materiaalivalikoimasta.
Välitilan laatat puuttuvat vielä keittiöstä, kodinhoitohuoneesta sekä WC:stä.

Pesuhuoneen ja saunan lattialaatta: Concept Grigio (10x10 cm), 
saumaväri: Harmaa 07.

Pesuhuoneen seinät: taka- ja väliseinälaatta: Casablanca Grigio (25x38 cm), saumaväri: Manhattan 10. 
Muut seinät: Touch White (25x38 cm), saumaväri: Marmorinvalkoinen 03.




Kodinhoitohuoneen lattialaatta: Concept Grigio (10x10 cm), 
saumaväri: Harmaa 07.


Eteisen lattialaatta: Life Gr (33x33 cm), saumaväri: Harmaa 07. Sama laatta saumaväreineen myös keittiössä.


WC:n lattialaatta: Concept Grigio (10x10 cm), saumaväri: Harmaa 07.

Kalusteet


Pesutilan  yhteydessä oleva allaskaappi on kokonaisuudessaan Sievitalon omasta valikoimasta. 
Ovet: Gloria, valkoisella kalvo-ovella, vetimet: V42.


WC:n allas: Claudia 1200, ovet: Fino Kelo, vetimet: Orion 128.
(ovet ja vetimet ovat Omega Keittiöiden valikoimasta)


Poikien huoneiden kaappien ovet: Simple maalattu vitivalkoinen. 
(Sievitalon omasta valikoimasta)


Poikien kaappien vetimet: V42. (Sievitalon omasta valikoimasta)


Keittiön kaapin ovet: Simple maalattu vitivalkoinen. (Sievitalon omasta valikoimasta)




Tasot keittiössä ja kodinhoitohuoneessa sekä istuintaso pukeutumistilassa: Harmaa laasti 3545EM, vetimet Orion 128. (Taso: Sievitalo, vetimet: Omega Keittiö)


Yläkaapit samaa kuin keittiössä ja kodinhoitohuoneessa (Simple maalattu vitivalkoinen)  ja alakaapit Fino Keloa kuten WC:ssä ja kodinhoitohuoneessa. Vetimet samat kuin em. tiloissa (Orion 128).











12 kommenttia:

  1. Suuri kiitos kun jaksoit postata niin tarkkaan! Meillä on kaikki muu jo valittuna, paitsi kaikki kaapinovet, vetimet ja keittiön ja kodarin tasot. Tasoksi ollaan jo kauan sitten mietitty tuo samaa kuin teillä, eli harmaa laasti. Mukava nähdä siitä kuvia! (ei olla siis nähty itse sitä vasta kuin esitteestä).
    Suurin itseäni tällä hetkellä mietityttävä asia on keittiön (ja muidenkin tilojen) kaappien värisävy. Valkoiset meille on siis luultavasti tulossa, mutta kun sitä valkoista ei ole vielä livenä nähnyt, mietittyttää, onko se liian "kellertävä". Siis lähinnä keittiöön, johon saisi valita kalvo-ovet. Tiedätkö, onko kalvo-ovia mahdollista saada tuollaisena vitivalkoisena, vai minkähän sävyistä valkoista se esitteessä ollut valkoinen kalvo-ovi on...?! Entä nuo keittiön valolistat, saiko niidenkin valkoisen sävyn päättää itse? Meille tulee puhtaan valkoinen iso laatta välitilaan (lisähintainen), joten olisi kiva, jos myös kaapinovet olisivat puhtaan valkoiset.
    Kiitos jos jaksat vastailla näihin kysymyksiini! :)
    t.raksaaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Harmaa laasti oli ainakin meidän mielestä valintana täysi napakymppi. Melkeimpä uskallan väittää, että teilläkään, siis jos siis päädytte em. tasoon, valinta tuottaa pettymystä. :)

      Meillä ehdoton valintakriteeri ovissa oli juuri tuo, että valkoinen ei saa taittaa missään nimessä kellertävään. Valitettavasti en tiedä mikä vaihtoehto kalvo-ovissa vastaisi tuota maalattujen ovivaihtoehtojen vitivalkoista. Meillä valolistat määräytyivät kaapin sävyn mukaan, eli vitivalkoisena.

      Toisaalta hätää teillä ei ole, koska teidän ei tarvitse tehdä lopullista valintaa näkemättä vaihtoehtoja. Eli silloin kun meillä kiintokalusteiden valinta alkoi lähestyä Omega Keittiöiden edustaja otti meihin yhteyttä sopiakseen tarkastusmittausajankohdan kalusteasennusta ajatellen talolle ja siinä samalla teimme lopulliset valinnat. Edustaja pyysi meitä etukäteen ilmoittamaan hänelle sähköpostitse niiden ovien mallit, värit, tasovaihtoehdot sekä vetimet, joita ehdottomasti haluamme nähdä kongreettisesti. Hänellä oli myös muita vaihtoehtoja mukana, mutta tällä tavalla varmistettiin, että eniten meitä miellyttävimmät vaihtoehdot ovat nähtävissä. Eli kannattaa ottaa tuo kalvo-ovien valkoisuus + valolista -asia esille jo siinä vaiheessa kun edustaja ottaa teihin yhteyttä.

      Meidän pesutilan allaskaappiin valittu kalvo-ovi (malli: Gloria, väri: valkoinen) näin maallikon silmällä näyttää puhtaalta valkoiselta.

      Toivottavasti vastauksestani oli jotakin hyötyä. Ja kysyä saa jatkossakin jos mieleen tulee jotain, pyrin vastailemaan mahdollisimman reaaliaikaisesti. Olisi muuten mukava kuulla, millaiseen lopputulokseen pääsitte aikanaan ovivalinnoissa.

      Tsemppiä viimeisiin valintoihin ja rakennusprojektiinne ! :)

      t. Rva Hoo.

      Poista
    2. Kiitos vastauksista! Ajattelinkin, että täytyy kysyä Omega-keittiöiden edustajalta tuota "valkoisuusasiaa" käynnin sopimisen yhteydessä. Niinpä tosiaan näyttää ainakin kuvan perusteella nuo pesuhuoneen allaskaapin ovet olevan puhtaan valkoiset. Ihan mielenkiinnosta kysyn, oliko teillä joku peruste, miksi otitte keittiöön maalatut ovet kalvo-ovien sijaan? :) Itse olen pohtinut, kumpikohan vaihtoehto mahtaa olla kestävämpi ja helpompi puhdistaa.
      Harmaa laasti-taso näyttää kyllä hyvältä! :)

      Poista
    3. Nytpä heitit pahan kysymyksen. :))
      Joutui tovin jos toisenkin funtsimaan, että olikos meillä mitään erityistä syytä / syitä miksi valitsimme maalatun oven kalvo-oven sijaan. Todennäköisesti valintamme perustui yksinkertaisuudessaan siihen, että maalattu ovi on ennestään tuttu ja siksi meille turvallinen valinta. :)

      Edustaja suositteli valitsemaan kosteaan tilaan (pesuhuoneen allaskaappiin) kalvo-ovet sen kosteuden kestävyyden vuoksi.

      Olet varmaan netistä lukenutkin näitä linkkejä kalvo-ovi vs. maalattu ovi ja kyllähän se äkkiseltään katsottuna menee aika 50/50 molempiin koulukuntiin.
      Kohtahan me pääsemme itse tekemään omaa vertailevaa tutkimusta ovien välillä käytännön elämässä. :)

      Poista
    4. :) Pitääpä lueskella kyseisiä linkkejä... :)
      Laitahan tutkimuksenne tulokset sitten jossain vaiheessa esille... ;) :)

      Poista
    5. Heippa taas! Ovivalinnat tehty täälläkin. ;) Vitivalkoiset maalatut simple-ovet meillekin tulee keittiöön. :) Kodariin ja wc:hen päädyimme ottamaan nuo kalvopintaiset gloria-ovet, kestävävyyden ja kosteuden sietokyvyn lisäämiseksi. Makkareihin tulee maalatut. Tasoksi valitsimme myös tuon harmaan laastin, mallipalassa näytti kyllä aavistuksen harmaammalta kuin näissä teidän kuvissa? Tiedä sitten, miltä lopulta näyttää... :D Toivottavasti hyvältä! :)
      Teillä taitaa jo talo olla kohta valmis? Laittelehan kuvia sitten ihan valmiista :)

      Poista
    6. Moikka ja anteeksi viive vastauksessani (on pitänyt "hieman" kiirettä viime aikoina, heh !). ;)

      Tuo Harmaa laasti on värinä hieman "kameleonttimainen" livenä, eli noiden valkoisten kaapistojen kanssa se on harmaampi kun taas Fino kelon kanssa se taittaa enemmän ruskeaan sekä valaistus antaa oman lisänsä ... Valokuviin oli hyvin hankala saada sen todellista väriä esiin. Uskon, että voitte suhtautua valintaanne levollisin mielin. :)

      Pari viikkoa tosiaan elämää uudessa Sievitalossa takana, mieletön fiilis. :)
      Ihanaa kun on kunnolla TILAA, ei kyllä jäänyt yhtään ikävä edellisiä 70 m2:n "tehoneliöitä". ;)

      Poista
    7. Kiitos vastauksista, kiire on ihan ymmärrettävää tuossa vaiheessa.. ;)
      Ja tosi upealta näyttää teidän valmis talo, onnea vaan kovasti uuteen kotiin! :)

      Poista
  2. Onnittelut maalisuoralle pääsystä !
    Rohkeasti valitut kaapinovet.

    VastaaPoista
  3. Moi.
    Teidän projektista jo hetki vierähtänyt, mutta saisiko teiltä kysellä puhelimessa kuulumisia ja kokemuksia projektistanne? Meillä kanssa toivottavasti ensi kesänä käynnistyy okt projekti mahdollisesti saman talotehtaan ja suuunnittelijan kanssa.

    VastaaPoista
  4. Moikka,

    tottakai, kerromme mielellämme meidän projektista lisää. :)
    Onko ok, jos ilmoittelet tähän sähköpostiosoitteesi niin laitamme puhelinnumeron paluuviestinä sinulle ?

    VastaaPoista