torstai 29. toukokuuta 2014

Valuja mäellä ja "montussa"

Sieltä se alkaa maasta nousemaan meidänkin talo sekä autotallirakennus. :) Talomme sokkeli valmistui pari viikkoa sitten. Keväällä aiemmassa postauksessa talon paikan merkitsemisen yhteydessä hämmästeltiin Herra Hoon kanssa kuinka pieneltä pohja näyttikään ja uumoiltiin tämän saman ihmetyksen nostavan päätään uudelleen sokkelin valmistuessa ja näinhän siinä kävi. Sokkelin "muurin" sisäpuolella tepastellessa tuli pähkäiltyä muutamaan otteeseen, että miten ne kaikki huoneet saadaan mahtumaan annettujen "raamien" sisään. Herra Hoo nappasi vielä ulkomitat ja kyllä ne oli sitä mitä luvattiinkin. :) 

VK 24 ja talon pystytys lähenee ... vielä on paljon tehtävää; salaojat, sisä- ja ulkotäytöt ja autotallirakennukset patolevyjen asennus. Ensi viikolla tuskin kukaan pääsee valittamaan tekemisen puutteesta. 



Ensimmäiset merkit sokkelivalujen lähestymisestä oli tontille ilmestyneet sokkelimuotit, raudoituselementit oheistarvikkeineen ja vino pino styroksia.




 Maanantaina muotit olivat asianmukaisesti paikallaan ja teräsbetoni valettu ja kuivuminen sai alkaa. Melkoisen napakka työtahti kahdelta työmieheltä, ei käy kieltäminen. :)


Ei horju eikä heilu. Trombin kestävät viritykset ... :)



Torstaina tontilla meitä oli vastaanottamassa jämäkän näköinen sokkeli. Muotit ja oheisvermeet olivat siistissä pinossa odottamassa noutoa seuraavaan kohteeseen. 



Herra Hoon ja isäni taidonnäyte patolevyn asentamisesta.
Kiitos Papsille korvaamattomasta apukäsiparista ! ;)



Autotallin kimppuun

 Luontoäiti on päättänyt tällä viikolla suvereenisti heittää kapuloita rattaisiin antamalla koko viikoksi melkoisen pisaratulvan taivaalta ... Perhe Hoo kiittää ja kumartaa. En muista koska olisi näin tiuhaan seurannut Forecan nettisivuja kun nyt ... Toivottavasti perjantaina luontoäiti antaisi armon käydä oikeudessa ja sateet saisivat järjellisemmät mittasuhteet (mieluiten loppuisi jo kokonaan tuo lorotus !).

Autotallin valumuottien asentaminen käynnissä.



Tiistaina autotallin "montussa" näytti tältä. Anturamuotit paikallaan ja valut tehty. 


Keskiviikkona autotallin "aihio" oli saanut kaveriksi useamman lavan harkkoja ja laastisäkkejä muurausta varten. 
Muurarit tulevat perjantaina ja jatkavat hommia koko viikonlopun. 



Sähkötkin löytyy jo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti