torstai 15. toukokuuta 2014

Kaikki valmiina perustuksille

Räjäyttelyt ja louhinta ovat nyt saatu onnellisesti päätökseen tontillamme. Kenenkään katto ei lentänyt taivaantuuliin eikä lähinaapureiden kodit kokeneet kovia, kiitos taidokkaiden "pommimiesten". :) 

Maaurakoitsijoiden touhuillessa pohjatöiden parissa me Herra Hoon kanssa keskityttiin hoitamaan ns. "paperihommia". Pankin kanssa mm. viimeisteltiin "pelisuunnitelma" rakennuslainamme suhteen. Sekä vierailtiin maanmittauslaitoksella, josta enemmän erillisessä postauksessa.


                

   
Lymyilyä lohkareen takana.

Kolmen päivän posauttelu-urakan tuloksena oli n. 50 autokuormallista kivenmurikkaa. Hurja luku, mutta onneksi poiskuljetettavien kuormien määrää saatiin hilattua jonkin verran alaspäin jättämällä osan lohkareista tontille pengerryksiä ja maisemointia varten. 
Onneksemme maaurakoitsijan terminaali, jonne ylimääräiset murikat kuljetettiin, sijaitsee lähellä tonttiamme. Säästöä sekin. :) 

Murikkabunkkeri odottelemassa lopullista sijoittelua.


Yksi askel, kaksi askelta ... pieni mittamies toimessaan.


 Louhinnan jäljiltä syntyi  n. 10 m x 10 m kokoinen "kraateri" autotallirakennukselle. 





Viemäri- ja sadevesiputket sekä vesiliittymä kytkettyinä. Vesilaitos kävi vielä tarkastamassa vesiliittymäkytkennän. Vesimittaria tontille ei vielä asennettu, suuren vaurioitusmisriskin vuoksi. Sähkökeskuksen kanssa sama tilanne. Rikkoontumisriskin minimoimiseksi sähkölaitos tulee asentamaan tiluksille työmaasähkökaapin siksi aikaa kunnes virallisen sähkökaapin  asennus asianmukaisesti ja turvallisesti on mahdollista.

Tärylevy työssään, säästä piittaamatta. Työmieskään ei ollut sokerista. Pisteet siitä !
Vettä nimittäin tuli tuolloin aika rapiasti.




Liittymäputket vedettyinä talolle ja autotallirakennukseen.


Herra Hoon oma työleiri.


Maaurakoitsija tekee vielä tänään / huomenna pientä hienosäätöä ja sitten pääsevät Perustavan työmiehet puikkoihin. Saattaapi olla että jo perjantaina, mutta viimeistään maanantaina. :) Taas on olo kuin lapsella jouluaattoaamuna, ei malttaisi odottaa ... ;)
                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti