tiistai 14. tammikuuta 2014

Kuinkas kaikki tapahtuikaan

Perheeseemme kuuluvat minun lisäksi aviomies sekä 1- ja 4- vuotiaat pojat. Keväällä 2013 alkanut ajatusleikki oman talon rakentamisesta muuttui syksyn lähetessä aina vaan todellisemmaksi unelmaksi, joka oli oikeasti pakko päästä toteuttamaan. Polte oli niin kova, että lokakuussa päätettiin laittaa silloinen omakotitalomme myyntiin ja noin kuukautta myöhemmin tehtiin kaupat ja muutto vuokralle oli edessä. Muiden juhliessa vuoden vaihtumista, meillä pakattiin muuttolaatikoita. ;)

Onnistuneiden talokauppojen jälkeen pääsimme ilmoittamaan Sievitalolle, että vk:lla 48 tekemästämme ehdollisesta sopimuksesta (eli jos oma talomme menee kaupaksi) voidaan tuo ehdollisuus nyt poistaa ja meidän hanke aloittaa rytinällä ! 

Hauskana sattumana voi pitää sitä, että Sievitalo on luvannut, että pääsemme muuttamaan uuteen ikiomaan kotiimme vk:lla 48/2014. Tasan vuosi siitä kun allekirjoitimme hankintasopimuksen. :)

Ennen kun tähän pisteeseen selvittiin, niin takana on neljän eri talotoimittajan kanssa käytyjä keskusteluja talomalleista, pohjaratkaisuista jne. Oli tarjouksia punnittavana ...
Kotona pitkälle yöhön venyneitä pohjapiirustussuunnitelmia ... Tonttikin ehdittiin kertaalleen jo vaihtaa ... 

Ajatus siitä, että tekisimme itse mahdollisimman paljon alkoi projektin edetessä väistymään taka-alalle ja valmiskoti vaihtoehtona alkoi päivä päivältä tuntumaan omimmalta vaihtoehdolta.

Me "törmättiin" Sievitaloon Kouvolan rakennusmessuilla keväällä 2013. Saimme paljon tärkeää tietoa ja kattavan nipun esitteitä. Ja niin siinä sitten kävi, että Sievitalo tuli ja voitti meidän sydämmet. :)

Nyt jälkeenpäin kun miettii niin tuo kaikki tähän asti nähty vaiva kannatti.

Tämä on meidän ihka ensimmäinen blogi, jota kirjoitamme. On mukava, että tästä projektista jää meillekin muisto. Kaikista sen käänteistä. Ja tietysti toivomme blogimme lukijoiden saavan tästä itelleen vaikka vinkkejä, inspiraatioita omien unelmien toteuttamiseen ... jne.

Nyt peukut ja varpaat pystyyn !

Kiittäen,
Helinä Hoo ja perhe






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti