tiistai 1. heinäkuuta 2014

Sisustussuunnitelua ja valintoja

Timpureiden huiskiessa hommia talomme kimpussa, meillä oli pähkinä, (melkoisen kova sellainen) purtavana eli materiaalien ja värien valinta kotiimme ja jotta ei menisi vaan yhtään liian simppeliksi nokitimme tilannetta samanaikaisesti vielä pihasuunnittelulla. Juu, kuulostaa kunnianhimoiselta, mutta myönnettäköön että tulemme käyttämään (saamaan) ammattiapua. ;) 

Pihasuunnittelusta tulee siitäkin oma postauksensa myöhemmin.

Sisustussuunnittelua

Sievitalon materiaalipaketti löytyi ovemme takaa heti seuraavalla viikolla talomme toimituksesta. Paketti äkkiä auki ja olohuoneen lattia täyttykin melkoista vauhtia erilaisista näytemateriaaleista. 
Materiaalipaketista löytyi:
  • 3 kpl tapettikirjoja
  • 1 lasikuitutapettimalli
  •  laattamallisto -esite
  • jalkalistamallit
  • 2 kpl parkettivaihtoehtoja
  • 9 kpl laminaattivaihtoehtoja
  • sisämaalien värikartta: Tikkurila / Tunne Väri (unohtui kuvasta)
  • laattasaumojen värivaihtoehdot: Ceresit (unohtui kuvasta tämäkin

Materiaalipoksi.

Jalkalistojen ja laminaatin väri oli helposti ratkaistu. Laattoja katseltiin esitteestä silmät tarkkana ja merkkailtiin meitä miellyttävimmät "tämä olisi ihan kiva" - vaihtoehdot. Tämän jälkeen marssittiin sitten esite kourassa paikalliseen Värisilmään tsekkaamaan laatat kongreettisesti ja siinä se hurlumhei kävikin ... Eli liian monta "kivaa" ja "ihan kivaa" laattaväriä ja mallia alkoi tarttua käsiimme. Ja ei kun takaisin kotiin laattavaihtoehto sekamelskan pyöriessä vinhaa vauhtia päässä. Tilanne oli siis ammattiapua vaille. 


Valituksi tuli tuo päälimmäinen tammilankku, vaaleanharmaa LCF 045. 
Jalkalistoiksi valittiin puhtaan valkoiset listat.

Tänä keväänä Sievitalolla oli tässä lähialueella taloesittely ja tutustuimme siellä sattumalta sisustussuunnittelija Heli Mieloseen, Lahden Asuntostailaus Ky:stä. Heli on hiljattain aloittanut yhteistyön Sievitalon kanssa. Liekö ollut jo tuolloin etiäinen, että hänen ammattitaitoaan tullaan vielä tarvitsemaan. Keskustelimme tuossa taloesittelyssä jonkin verran meidän omasta projektistamme ja hädän hetkellä tuntui luontevalta pyytää Helin apua "punaisen langan" löytämiseen tulevan kotimme sisustuksessa.  :) 

Viime viikolla vietimme Helin kanssa intensiivisen pari tuntia kestäneen sisustussuunnittelu pläjäyksen keittiönpöytämme äärellä. Meillä oli herra Hoo:n kanssa muodostunut etukäteen jo jonkinlainen visio tulevan kotimme värimaailmasta. Tämän vision ympärille aloimme sitten rakentamaan Helin kanssa yhtenäistä kokonaisuutta. Esittelen tässä postauksessa nyt muutamia jo lukkoon lyötyjä valintoja. Lisää toteutuneita sisustusjuttuja postailen sitten aikanaan kun saadaan kaapistot, laatat ja maalit asettumaa oikeille pinnoille. :)


BoråsTapeter Borosan / No. 39103.
(tumma taustaväri todellisuudessa tummempi kuin kuvassa näyttää)


MH2 eli meillä se on "ristitty" musiikki- / vierashuoneeksi. Toiveemme oli, että  huoneessa olisi ripaus vintagea ja ylellisyyttä, johon alla oleva isovanhemmilta saamani vanha "kultainen" kristallikruunu antoi oivan lähtökohdan. Tapetti löytyikin Helin avustuksella helposti. Eli yksi seinä tullaan tapetoimaan tuolla BoråsTapeter Borosan:illa / No. 39103. Mainittu tapetti tuo kauniisti vanhan kattokruunun esille ja pisteenä i:n päälle samaiselle seinälle tulee ajan patinoima kullattu suorakaiteen muotoinen peili.  



           

Pariskunta Hoo:n makuuhuoneeseen tapettivalinta oli varma jo vuosi sitten. Tämä alla kuvattu tapetti nimittäin löytyi Hyvinkään asuntomessuilta Sievitalon Tunturikoivu 140:stä. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ... jos tämmöistä vertausta voipi käyttää ... Veikkaampa, että tästä kuvasta tarttuu muutama sisustusvinkki meidänkin makuuhuoneeseen tapettivalinnan lisäksi. ;) 



Tunturikoivu 140 - Makuuhuone


Daylight / No. 4390.
Tapetin elävyys eri valoissa sai meidät(kin) valitsemaan tämän vaihtoehdon.


Avaimet Meidän Kotipihlajaan, enää puuttuu vaan ne ovet. ;)


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista nähdä vilautusta tuosta materiaalipaketista... Löytyikö tapetit ym. suoraan tuosta vakiomallistosta vai katsoitteko myös muita Värisilmän mallistoja?

    VastaaPoista
  2. Moikka Noora !

    Juu, kaikki materiaalivalintamme ovat Sievitalon tarjoamasta vakiomallistosta. Emme sen suuremmin katselleet muita Värisilmän malleja, ihan pysyäksemme jotenkin tolkuissa eri vaihtoehtojen välillä. :-)

    VastaaPoista